Teksten laten redigeren? Hier vind je tientallen goede schrijvers

“Mooie tekst. Leuk onderwerp. Maar let de volgende keer wel even op alle spel-, stijl- en grammaticafouten.”
Dit is niet de reactie die je wil horen. Een inhoudelijk goede tekst is niet wat de lezer onthoudt na het lezen van veel verschillende taalfouten.
Laat daarom altijd je teksten redigeren. Hier vind je tientallen professionele tekstschrijvers die jouw teksten controleren en ook meteen verbeteren. Ze kijken onder andere naar:

  • Spel-, stijl- en grammaticafouten
  • Typefouten (“neit”)
  • Taalfouten (“het schrift die" i.p.v. "het schrift dat”)
  • Gebruik van leestekens

Zo weet je zeker dat jouw tekst geen gekke of onnodige fouten bevat na publicatie.

Zie jij ook altijd alle fouten in een (web)tekst? Jij kunt ook op woordkunstenaars.nl staan: klik hier voor meer informatie

Wat betekent “tekst redigeren” eigenlijk?

Er heerst nog weleens onduidelijkheid over de term “redigeren”. Is het nou ook het opmaken en beter formuleren van bestaande teksten? En is er een verschil tussen redigeren en herschrijven?

We geven een tekst redigeren de volgende betekenis:

“Tijdens het redigeren van een tekst worden de laatste verbeterpunten uitgevoerd. Er komt géén compleet nieuwe opbouw of samenstelling (lees: nieuwe tekst) en ook geen nieuwe informatie.

Er wordt puur gekeken naar opmaakfouten, haperende en onduidelijke zinnen en naar alle spel-, stijl- en grammaticafouten. De tekst is hierna klaar voor publicatie.”

teksten-redigeren

Het is dus een allerlaatste controle. Zie het als een docent Nederlands die jouw tekst nakijkt, maar daarnaast ook meteen alle fouten verbetert.

Er is een groot verschil tussen het redigeren en herschrijven van een tekst. Wanneer een tekstschrijver ook de complete opbouw van een paragraaf of de gehele tekst aanpast, spreken we over het herschrijven van een tekst. Als de schrijver ook extra informatie toevoegt spreken we over teksten schrijven.

Nederlandse en Engelse teksten laten redigeren

Heb je een tekst die geschreven is in het Engels? Je vindt hier ook meerdere schrijvers die Engelstalige teksten professioneel redigeren.

Er zijn hier ook vaak tekstschrijvers die je helpen met teksten in het Duits, Frans of een andere Europese taal. In het profiel van elke schrijver staat precies welke werkzaamheden de schrijver kan uitvoeren en in welke talen.

Wat kost het corrigeren van mijn eigen fouten?

De tarieven voor het redigeren van een tekst verschillen per tekstschrijver. Wij hebben voor jou de beste tekstschrijvers op een rij gezet. De prijs die elke individuele schrijver hanteert bepalen ze zelf. Het uurtarief start vanaf 40 euro en kan oplopen tot 100 euro.

Teksten redigeren: jouw tekst zonder spel-, stijl- en grammaticafouten

Laat je tekst redigeren door een van de tientallen professionele tekstschrijvers.

Bekijk bovenstaande profielen en vind de tekstschrijver die het beste bij jouw opdracht en budget past. Daarnaast vind je bij een aantal profielen ook de referenties en een portfolio van de tekstschrijver. Kijk zelf maar.

Verbeter jij ook teksten voor jouw beroep?

Dan zoeken wij jou.

Jij weet namelijk als geen ander hoe een lezer alle soorten taalfouten als vervelend kan ervaren.

Maak jezelf zichtbaar voor nieuwe opdrachtgevers die ook graag een perfecte tekst willen.

Bekijk hier hoe je de nieuwe opdrachtgevers kunt bereiken