Portfolioproject

Jeroen Fidder (Zeg. tekst en concept)

Gemeente Harderwijk

Instructiekrant Het Nieuwe Werken

Over dit project

Na een ingrijpende renovatie van de noordvleugel van het stadhuis van Harderwijk gingen de gebruikers op 22 maart 2017 aan de slag in nieuwe omgeving. Een transparante omgeving waar ze veilig, gezond en flexibel kunnen werken. Op een Arbowerkplek, een stiltewerkplek of een aanlandplek. Maar ook thuis of op locatie. Tijd- en plaatsonafhankelijk dus. Medewerkers hebben geen vast werkplekken meer. Vrijwel alle vaste telefoons hebben plaatsgemaakt voor mobiele telefoons.

Voor veel gebruikers van het stadhuis is Het Nieuwe Werken ongetwijfeld wennen. Want waar ga je werken? Hoe zit dat met die lockers en de nieuwe elektronische toegangskaart? Waar vind je de kantoorartikelen voortaan? En hoe ga je om met jouw bereikbaarheid? De antwoorden vinden ze in een overzichtelijke instructiekrant. Zeg. tekst en concept deed de interviews en maakte de teksten, Inzpire design en communicatie tekende voor de vormgeving.

In het stadhuis wordt niet alleen gewerkt door de ambtenaren van de gemeente Harderwijk. Ook de medewerkers van Meerinzicht en Sociaal Domein werken er. Zomer 2017 verhuist de bibliotheek naar het stadhuis. Mogelijk volgen nog andere maatschappelijke partners.

Terug naar de profielpagina van Jeroen