Freelance Copywriter: Overtuig met de taal van je doelgroep

Op woordkunstenaars.nl vind je tientallen goede copywriters. Copywriters schrijven wervende teksten, SEO-teksten of andere verhalen voor je bedrijf of organisatie. Ze weten precies hoe ze lezers in hun eigen spreektaal moeten overtuigen tot het ondernemen van een actie. Hieronder stellen alle freelance copywriters zich aan je voor.

Ben je zelf copywriter? Jij kunt ook op woordkunstenaars.nl staan: klik hier voor meer informatie

Wat is een copywriter?

Er is veel onduidelijkheid over wat een copywriter precies is. Sommigen denken dat een tekstschrijver en een copywriter dezelfde betekenis hebben. Wat doet een copywriter nou precies en wat zijn de verschillen tussen een copywriter en een tekstschrijver?

Er is geen eenduidig antwoord.

In verschillende woordenboeken, encyclopedieën en blogs wordt er vooral onderscheid gemaakt tussen commerciële teksten en overige teksten.

Een copywriter schrijft volgens de meeste bronnen wervende teksten zoals advertenties, nieuwsbrieven en commerciële teksten voor de website van een bedrijf.

Het doel van een commerciële wervende tekst is het enthousiasmeren en overtuigen van de lezers. De ontvangers van de boodschap worden dus bewogen tot een gewenste actie.

Tip:

Laat de woorden copywriter en tekstschrijver je niet verwarren. Kies voor een copywriter of tekstschrijver die het beste bij jouw opdracht past.

Bekijk de profielen van de schrijvers en maak een keuze op basis van de kwaliteiten van een schrijver en het soort teksten dat hij of zij normaliter schrijft.

freelance-copywriter

SEO copywriter: Overtuigende teksten voor je doelgroep én voor Google

Soms is zelfs een hele goede overtuigende tekst niet genoeg. Wil je met je website hoge posities behalen in de zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google? Dan is het verstandig om een goede SEO copywriter het werk te laten doen. SEO staat voor Search Engine Optimization (Nederlands: zoekmachine optimalisatie).

SEO copywriters begrijpen zowel de taal van je doelgroep als die van zoekmachines.

Een tekst moet op een webpagina geoptimaliseerd worden voor zoekmachines om goede posities te behalen in de zoekresultaten. SEO tekstschrijvers weten precies hoe dit moet.

Copywriters door heel Nederland op een rij

Hierboven vind je tientallen copywriters die in Nederland en Vlaanderen werkzaam zijn. Bekijk de profielen en vind de copywriter die het beste bij jouw opdracht past.

Copywriters gezocht: Ben je zelf copywriter?

Dan is het misschien geen gek idee als je zorgt dat jij óók op deze pagina staat. En dat kan:

Bekijk hoe je jezelf zichtbaar kunt maken voor nieuwe opdrachtgevers. Dit kan zelfs helemaal gratis.